دستگاه کنتاکتور تجهیزی پرکاربرد در صنعت برق می‌ باشد و در ولتاژها و جریان‌ های مختلفی در بازار ارائه می ‌شوند . در ادامه این مقاله به خرید کنتاکتور ها می پردازیم .

عملکرد کنتاکتور به چه صورت است ؟

برخلاف رله های چند منظوره ، کنتاکتورها برای اتصال مستقیم به دستگاه های با بار جریان بالا ساخته شده اند . رله ها اغلب ظرفیت پایین تری دارند و معمولاً هم برای کاربردهای نرمال بسته و هم به طور نرمال باز عمل می کنند .
دستگاه هایی که بیش از 15 آمپر را کلید زنی یا سوییچ می کنند یا مدارهایی که نرخی بیش از چند کیلو وات دارند ، معمولاً کنتاکتور نامیده می شوند .
برخلاف رله ها ، طراحی و خرید کنتاکتورها با ویژگی هایی همراه می باشد که قوس تولید شده هنگام مختل کردن جریان موتور های سنگین را کنترل و خنثی می کند.

ساختمان کنتاکتور

بر روی ساختمان کنتاکتور تعدادی پیچ وجود دارد که در قسمت ورودی با حروف R1 و S1 و T1 و در قسمت خروجی یا پایینی با حروف R2 وS2 و T2 نمایش داده شده است و جهت اتصال سیم های ورودی و خروجی مورد استفاده قرار می گیرند .
همچ نین یک کنتاکت باز و یک کنتاکت بسته بر رو و یا بغل کنتاکتور جهت استفاده در مدار فرمان تعبیه شده است . در آمپرهای بالاتر از 32 آمپر ، معمولا تعداد کنتاکت های فرمان دو عدد می باشند .
یک قطعه نیز در بالای کنتاکتور وجود دارد که با قطع و وصل کنتاکتور جا به جا می شود . این قطعه به قسمت متحرک بوبین وصل می باشد و نشان دهنده قطع یا وصل بودن کنتاکتور برق می باشد .

اجزای کنتاکتورها چگونه اند ؟

برای آشنایی بیشتر با خرید کنتاکتور بهتر است از نظر ساختاری نیز این قطعه را مورد بررسی قرار دهیم . ساختار کنتاکتورمتشکل از دو هسته ی ثابت و متحرک است که در بین دوهسته ی فنری قرار گرفته است تا در زمان اتصال به برق درون سیم پیچی هسته ی ثابت جریان مغناطیسی ایجاد کند .
این دستگاه هسته ی متحرک را به سمت خود می کشد ودر زمان قطع برق نیز به واسطه ی فنر به شکل اولیه خود باز می گردد . اما اجزای اصلی این قطعه از 3 بخش اصلی محفظه ، بوبین و تیغه بوجود آمده است .

کاربرد خرید کنتاکتور

یکی از پرمصرف ‌ترین تجهیزات برق صنعتی کنتاکتور می باشد . این تجهیز همانند رله یک کلید مغناطیسی است که با اتصال یک جریان کوچک در ورودی ، یک جریان بزرگ‌ تر را در خروجی قطع و وصل می ‌کند .
جای این که ما توسط یک کلید و با دست عمل قطع و وصل را انجام دهیم ، یک جریان کوچک را به ورودی کنتاکتور می ‌دهیم و این جریان کوچک باعث تحریک آن می شود و کلید داخلی آن در حالت روشن قرار می ‌گیرد .
خرید کنتاکتور قطع و وصل مدار قدرت با دریافت سیگنال از مدار فرمان می باشد . کنتاکتورها از لحاظ ساختمان فیزیکی و عملکردی کاملاً مشابه رله دارند .

تفاوت کاربرد کنتاکتور در مدارات مختلف

تفاوت عمده در این است که رله در مدار فرمان مورد استفاده قرار می گیرد و خرید کنتاکتور در مدار قدرت رله برای تقویت جریان خروجی تجهیزات کنترلی مانند PLC و … استفاده می ‌شود .
کنتاکتورها انواع مختلفی دارند که هر نوع به خودی خود ویژگی ‌ها ، برنامه‌ ها و قابلیت‌ های خاص خود را دارند . کنتاکتور مغناطیسی متداول ترین نوع کنتاکتور می باشد و بسیار پیشرفته تر از مدل‌ های قبلی است .

کنتاکتور مغناطیسی چیست؟

کنتاکتور مغناطیسی به صورت الکترومکانیکی عمل می‌ کند و هیچ نیازی به مداخله نیروی انسانی برای تنظیمات و یا فرمان ندارد و حتی با استفاده از تکنولوژی‌ های پیشرفته ، می‌ توان آن ها را از راه دور کنترل کنید و این قابلیت آن ها را ایمن تر و کارآمدتر می کند .
کنتاکتور ها معمولا برای کاربرد های سه فاز طراحی شده اند اما رله در درجه اول برای استفاده در کاربرد های تک فاز طراحی و ساخته شده است .

معرفی فروشگاه آواصنعت

شما در این مقاله با خرید کنتاکتور آشنا شدید . شما می توانید انواع کنتاکتور را در سایت فروشگاهی آواصنعت خریداری نمائید .این سایت با خدماتی که به شما ارائه می دهد خیال شما را بابت کیفیت محصولات راحت می کند .