دستگاه پی ال سی
نوعی کنترل کننده منطقی برنامه پذیر می باشد. این کنترل کننده امروزه نقش مهمی در مدیریت و برنامه ریزی بخش های صنعتی دارد. در ادامه این مقاله به دستگاه پی ال سی می پردازیم.
معرفی سیستم plc
plc در اصل جایگزین پنل های کنترلی است که در زمان گذشته در مدار قرار می گرفتند و کارکرد آن ها وابسته به رله های الکترومغناطیسی بود. دستگاه پی ال سی بر اساس سیستم های کنترلی صنعتی ساخته شده اند و در دسته تجهیزات اتوماسیون صنعتی قرار دارند.
نکته مهم در خصوص پی ال سی ها این است که حداقل به سه ماژول برای فعالیت نیاز دارند:
- ماژول پردازنده
- ماژول منبع تغذیه
- یک یا چندین ماژول ورودی و خروجی
مزایا پی ال سی
استفاده از دستگاه پی ال سی باعث مدیریت بهتر یک ماشین صنعتی می شود. استفاده از دستگاه پی ال سی روش های سنتی مدیریت ماشین آلات را منسوخ کرده و دیگر نیاز به نیروی انسانی نیست و این ماشین آلات به صورت اتوماتیک و با استفاده از فرمان های پی ال سی کار می کنند و اتوماسیون صنعتی را به خوبی تکمیل می کند.
یکی دیگر از مزایای پی ال سی عیب یابی آسان است. در سیستم های صنعتی برای عیب یابی یک سیستم می بایست قطعات مختلف مورد بررسی قرار می گرفتند.
این در حالی است که با کمک پی ال سی این کار به صورت هوشمند تشخیص داده می شود ، و می توان عیب ایجاد شده را به صورت سریع تر رفع نمود.
هم چنین استفاده از این تابلو می تواند بازدهی یک ماشین تولیدی را افزایش دهد و در کنار آن کیفیت محصولات را نیز حفظ کند. در نتیجه با استفاده از این کامپیوتر داخلی می توان پروژه موفق را راه اندازی نمود.
انواع دستگاه پی ال سی
دستگاه پی ال سی را می توان از نظر اندازه حافظه یا تعداد ورودی و… می توان به انواع زیر تقسیم بندی کرد.
پی ال سی های کوچک : جایگزینی برای کنترل کننده های سنتی است. تابعیت گسترش محدود و حداکثر دو یا چند ورودی/خروجی دارند. و برنامه نویسی آن ها ، نردبانی یا با دستورات نمادی صورت می گیرد.
پی ال سی های متوسط : این پی ال سی ها ساختار مدولار دارند در نتیجه توسعه و یا تغییر آن ها ساده است و تنها با اضافه نمودن یا تغییر مدول ها صورت می گیرد.
تعداد ورودی/ خروجی زیاد و توسعه سیستم در آینده متصل می باشد. امکانات ارتباطی زیاد دارند و می توان از آن ها در کنترل گسترده استفاده کرد و برنامه نویسی آن ها نردبانی یا نمادی و یا دستورات گرافیکی است.
پی ال سی های بزرگ : در مواردی که تعداد ورودی ها/ خرروجی ها زیاد است و یا عملیات کنترلی پیچیده است از پی ال سی های بزرگ استفاده می گردد.
از این پی ال سی ها برای هدایت تعدادی پی ال سی کوچک نیز استفاده می شود و برنامه نویسی این نوع پی ال سی ها معمولا با استفاده از زبان های سطح بالا صورت می گیرد.
دستگاه پی ال سی چیست؟
دستگاه پی ال سی کنترل کننده ی برنامه پذیری است که از خانواده کامپیوتر ها به شمار می آید؛ این کنترل کننده عمدتا در مقاصد صنعتی به کار می رود.
ورودی سیگنال های متنوع دیجیتال یا آنالوگ را از field قبول می کند و سپس آن ها را برای cpu به صورت سیگنال های منطقی سیستم باینری تبدیل می نماید و cpu مطابق برنامه هایی که در آن ذخیره شده دستورات را اجرا و خروجی را به صورت سیگنال های منطقی به خروجی می فرستد.
این سیگنال ها می توانند به فرم آنالوگ یا دیجیتال به تجهیزات یا عملگرها ارسال شوند. PLC در جهت اهداف کنترلی و برای استفاده در محیط های صنعتی به کار گرفته شد.
مزایای دستگاه پی ال سی
چون به سادگی قابل برنامه پذیری بود و تغییر در سیستم کنترل با تغییر در نرم افزار برنامه کنترل به سهولت امکان پذیر بود؛ مزایای فوق به همراه کوچک تر شدن ابعاد سیستم کنترل ، عیب یابی سریع تر ، خرابی کم تر ، توانایی اجرای برنامه های پیچیده تر، توانایی تبادل اطلاعات با سیستم های دیگر و … باعث شد که مدارهای رله ای به سرعت میدان را برای حضور پی ال سی ها خالی کنند.
اطلاعات ورودي از طریق سنسورها دریافت و در حافظه ذخیره می گردند ، این اطلاعات با توجه به فرامین موجود در حافظه پردازش شده و سپس خروجی ها به نحوي مناسب ساخته می شوند . هر پی ال سی داراي زبان برنامه نویسی خاص خود بوده که رابط بین کاربر و سخت افزار پی ال سی می باشد.
پی ال سی ها انواع و برندهای گوناگونی دارند پی ال سی زیمنس و دلتا از جمله معروف ترین برندهای پی ال سی در کشور می باشند که شما می توانید آن ها را در سایت آوا صنعت خریداری نمائید.
دیدگاه خود را بنویسید