کاربرد دستگاه جوجه کشی (راهنمایی کامل)

کاربرد دستگاه جوجه کشی

کاربرد دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی یا جوجه درآوری به فرایندی گفته می شود که در آن تخم های نطفه دار توسط مرغ کرچ یا دستگاه جوجه کشی به جوجه تبدیل می شوند. در ادامه این مقاله به کاربرد دستگاه جوجه کشی می پردازیم.

مزایای دستگاه جوجه کشی خانگی

در کاربرد دستگاه جوجه کشی خانگی دارای مزیت هایی نیز می باشد که آن ها را از ماشین های جوجه کشی بزرگ و صنعتی متمایز نموده است.
دستگاه جوجه کشی خانگی کاملا سبک است و امکان حمل و جا به جایی به هر مکانی در آن وجود دارد. برخی از ماشین های جوجه کشی خانگی به صورت شارژی می باشند و در صورت قطع شدن برق شهری به کار خود ادامه خواهد داد و در فرایند جوجه کشی هیچ اخلالی ایجاد نخواهد شد.
در محصول جوجه کشی خانگی امکان چرخش تخم ها به صورت ۱rpm یعنی یک دور در دقیقه وجود دارد ، بنابراین احتمال افتادن تخم به هیچ وجه وجود ندارد.

تجهیزات جوجه کشی

سطح سالن جوجه کشی باید کاملا تراز باشد تا درب ها بهتر باز و بسته شوند. هم چنین دمای اتاق بسیار مهم می باشد و حتما باید به آن توجه داشته باشید.
بهترین دما برای جوجه کشی بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. این نکته برای رشد جنین بسیار مهم است و در صورتی که دمای اتاق بسیار سرد باشد با ورود باد سرد به دستگاه باعث بهم ریختگی تعادل حرارتی دستگاه جوجه کشی و شوک حرارتی جنین می شود و در صورتی که دمای اتاق گرمتر از حرارت دستگاه باشد باعث تلفات می شود.
در کاربرد دستگاه جوجه کشی باید توجه داشته باشید که در فصل تابستان به دلیل افزایش بیش از حد دما در اکثر نقاط کشور نیاز به سیستم خنک کننده مناسبی برای اتاق می باشد.

کاربرد دستگاه جوجه کشی

اگر شما هم از افرادی هستید که شغل جوجه کشی شما را ترغیب کرده است ، باید این را بدانید که این شغل نکات و فوت و فن خاصی دارد و در صورتی که به آن ها بی توجه باشید ، نتیجه مطلوبی برای شما حاصل نخواهد شد.
در کاربرد دستگاه جوجه کشی باید گفت که جوجه کشی از آن دست شغل هایی است که تقریبا همه ی ما نام آن را شنیده ایم. این شغل دوست داشتنی همان طور که از نام آن هم پیداست ، نگهداری درست از تخم مرغ های نطفه دار می باشد تا آن ها را بعد از تبدیل به جوجه به فارم های مرغ داری ارسال کنند.
در کاربرد دستگاه جوجه کشی باید گفت که برای داشتن یک فرایند جوجه کشی موفق ، در کنار سه عامل دما ، رطوبت و چرخش ، تهویه هوا نقش کلیدی را ایفا می کند.

سیر تکامل دستگاه جوجه کشی

در ابتدای کاربرد دستگاه جوجه کشی به دلیل کوچک بودن نطفه ها ، نیاز چندانی به اکسیژن احساس نمی شود بنابراین میزان تهویه هوای درون دستگاه باید با سرعت کم تری صورت بگیرد ، با بزرگ تر شدن جوجه ها نیاز به اکسیژن به مراتب بیش تر شده و در نتیجه سرعت تهویه هوا و میزان اکسیژن رسانی به تخم ها باید با سرعت بیش تری صورت بگیرد.
در کاربرد دستگاه جوجه کشی باید توجه داشت که حرارت لازم جهت گرم نگه داشتن دستگاه های جوجه کشی به روش های مختلفی تامین می شود.
ساده ترین آن استفاده از لامپ حبابی می باشد و در دستگاه های پیشرفته از المنت های حرارتی جهت تامین گرمای مورد نیاز دستگاه استفاده می شود.

مراحل پرورش جوجه از تخم نطفه دار

جوجه درآوری از تخم های نطفه دار به دو مرحله ستر و هچر تقسیم می شود. در مرحله ستر که در آن جنین در داخل تخم در حال رشد است تخم ها برای نچسیدن جنین به پوسته تخم توسط مرغ کرچ یا دستگاه جوجه کشی چرخانده می شوند.
اما در مرحله هچر که 3 روز آخر جوجه کشی است ، نیازی به چرخاندن تخم ها نیست و جوجه ها از تخم ها خارج می شوند. دما در مرحله هچر کم تر و رطوبت و اکسیژن بیش تر است.
شما دراین مقاله با کاربرد دستگاه جوجه کشی آشنا شدید. شما برای خرید دستگاه جوجه کشی می توانید به سایت آوا صنعت مراجعه نمائید و دستگاه مناسب را برای خود خریداری نمائید.

دیدگاه‌ها 0

ارسال دیدگاه

*
*