دستگاه کنتاکتور یکی از موضوعات مهم در بحث کلید و جریان برق و موضوعات مرتبط با این زمینه می باشد . در ادامه این مقاله به کنتاکتور مولر می پردازیم .
کنتاکتور چگونه غیرفعال می شود ؟
برای غیر فعال کردن کنتاکتور مولر می توان آن را از دستگاه اصلی که در آن تعبیه شده ، خارج کرد . در صورت عدم عبور جریان الکتریکی ، حالت ارتجاعی فنر آرمیچر را تحت فشار قرار خواهد داد و در نهایت اتصال را قطع می کند .
کنتاکتورهای تا 25 آمپر دارای یک کنتاکت کمکی یا به صورت باز و یا به صورت بسته می باشند و کنتاکتورهای از 32 آمپر به بالا دارای کنتاکت کمکی دو باز دو بسته می باشد .
هنگامی که بوبین کنتاکتور بدون برق باشد تیغه باز به صورت کلید باز و تیغه بسته به صورت کلید بسته عمل می کند . به محض اینکه بوبین برق دار شد ، تیغه باز بسته شده و تیغه بسته باز می گردد .
جریان های نامی کنتاکتور و تاثیر در قیمت آن
در هر کنتاکتور مولر ، جریان های نامی مختلفی تعریف شده است . این جریانها عبارتند از جریان دائمی : این جریان جریانی است که در شرایط کار عادی ، در زمانی نا محدود و بدون قطع شدن از کنتاکت ها عبور می کند ، حرارت غیر مجاز تولید نکند و لزومی به تعمیر و سرویس کنتاکتور نیز احساس نشود .
جریان هفتگی : این جریان جریانی است که در شرایط نرمال و با هفته ای یک بار اتصال از کنتاکت ها عبور می کند و تغییری در خصوصیات کنتاکتور به وجود نمی آید .
جریان شیفتی (هشت ساعتی) : این جریان جریانی است که در شرایط کار نرمال و با یک بار اتصال در هر هشت ساعت (یک شیفت کاری) از کنتاکت ها عبور می کند و تغییری در خصوصیات کنتاکتور به وجو نمی آورد .
ساختمان کنتاکتور چگونه است ؟
بر روی ساختمان کنتاکتور مولر تعدادی پیچ وجود دارد که در قسمت ورودی با حروف R1 و S1 و T1 و در قسمت خروجی یا پایینی با حروف R2 و S2 و T2 نمایش داده شده است .
جهت اتصال سیم های ورودی و خروجی به کار برده می شوند . هم چنین یک کنتاکت باز و یک کنتاکت بسته بر رو و یا بغل کنتاکتور جهت استفاده در مدار فرمان قرار گرفته است .
در آمپرهای بالاتر از 32 آمپر ، معمولا تعداد کنتاکت های فرمان دو عدد می باشند . یک زائده نیز در بالای کنتاکتور مولر وجود دارد که با قطع و وصل خرید کنتاکتور جابجا می شود . این قطعه به قسمت متحرک بوبین وصل می باشد و نشان دهنده قطع یا وصل بودن کنتاکتور برق است .
کنتاکتور مولر
کنتاکتور مولر نوعی کلید الکترومغناطیسی می باشد که جهت قطع و وصل کردن مدار از طریق یک سیم پیچ مغناطیسی به کار برده می شود.
یعنی با تحریک یا وصل شدن این سیم پیچ مغناطیسی یا بوبین کنتاکتور وصل می گردد و مدار سه فاز یا تک فاز را وصل می کند و برعکس با قطع شدن ولتاژ بوبین ، کنتاکتور قطع می گردد .
این ویژگی باعث می شود که بتوان مدار را از راه دور و از هر نقطه ای قطع و وصل کرد . کنتاکتور مولر با بهره گیری از عملکردی مشابه عملکرد رله ، در آمپراژ بالا به کار برده می شود .
اجزای سازنده کنتاکتور
تمام کنتاکتورها دارای سه بخش اصلی تیغه کنتاکت ، بوبین و قاب عایق می باشند و به همراه این موارد دارای یک سری لوازم جانبی مانند کنتاکت های کمکی و …هستند .
کنتاکتورهای برق بر خلاف رله ها توان و ظرفیت عبور جریان بالاتری را دارا می باشند و برای ظرفیت تحمل جریان بالاتری ساخته شده اند . از کنتاکت های کمکی در کنتاکتور مولر در قسمت های مختلف مدار فرمان استفاده می گردد .
رله ها ظرفیت عبوری جریان پایینی را دارا می باشند و به همین علت ، بیش تر در مدارهای فرمان به کار برده می شوند . ولی کنتاکتورها به علت ظرفیت عبوری جریان بالا ، بیش تر در مدارات قدرت استفاده می شوند .
معرفی فروشگاه آواصنعت
شما برای خرید کنتاکتور مولر می توانید به سایت فروشگاهی آواصنعت مراجعه نمائید و ضمن خرید از این فروشگاه ،کالاهای دیگر این سایت را دیدن نمائید .
دیدگاه خود را بنویسید